De komende weken is Sinterklaas weer in Nederland. Waar hij heen gaat als hij zijn bezoekjes heeft gedaan en de schoentjes zijn gevuld is een groot geheim. Om toch er toch een beetje achter te komen hoe Sinterklaas woont als hij met zijn Pieten in Nederland is, zijn er veel Sinterklaas huizen overal in Nederland.

waar-woont-sinterklaas

 

In Dordrecht is al sinds het jaar 2000 een Sinterklaas huis waar kids en hun familie gratis naar toe kunnen. In het huis kan een kijkje worden genomen in de pakjeskamer, de bakkerij, badkamer en is Sinterklaas druk aan het werk in zijn eigen kamer aan het grote boek. Dat is ook de kamer waar hij alle verlanglijstjes leest.

adres; Voorstraat 144 te Dordrecht (te bezoeken tot en met 4 december) http://www.sinterklaashuis.nl/index.php

waar-woont-sinterklaas

 

In Bergen NH kunnen de kids heel veel doen met Sinterklaas en de pieten; ze kunnen helpen met het inpakken van de kadootjes, met een echte pepernotenbakmachine. Ook kun je in de stal van Amerco kijken, wellicht is hij er wel! En het is ook mogelijk om een pietendiploma te halen op een echt pietendecor. En als je in het weekend gaat, kun je zelfs reserveren om met Sinterklaas te eten. Er is een sinterklaasmenu-kaart en de kindjes gaan dan zelf Pietenpannenkoeken bakken.

Dit sinterklaashuis is iedere dag geopend tot en met 4 december van 11.00 uur tot 16.30, de entreekosten zijn € 3,00.  http://www.sinterklaashuisbergen.nl/

waar-woont-sinterklaas

In het museum Archeon in Zuid-Holland is er zelfs een hele stad gemaakt waar de Sint kan verblijven. Deze stad staat vol met huizen zoals natuurlijk het huis van Sinterklaas zelf waar hij ook overnacht, een knutselhuis om sinterklaas knutsels te maken. Het pakjeshuis waar alle kado’s liggen opgestapeld is ook te bekijken. Er is een snoephuis en een oefenkamer voor de Pieten zodat zij niet verleren om op de daken te lopen en andere kunstjes te doen. Er is een schmink-kamer voor de hulp-sinten en pieten en een spelletjeskamer waar de pieten ook vaak spelletjes spelen. Je kunt pepernoten maken samen met de bakkerspiet en nou ja, teveel om op te noemen.

Het sinterklaashuis is nog iedere zaterdag en zondag voor 5 december geopend van 11.00 tot 17.00 uur. Kids tot 4 jaar hebben gratis entree, van 4 t/m 10 jaar is de entree € 12,50 en iedereen boven de 10 jaar betaalt € 14,50.

http://www.archeon.nl/nieuwsarchief/de-stad-van-sinterklaas

plattegrond

Het Sinterklaashuis in Weert is een interactieve belevenis waar de kinderen op de ziekenzaal het verschil zouden moeten kunnen zien tussen een zieke piet en een luie piet, je krijgt een kijkje in de pietenschool en in de troonkamer is Sinterklaas zelf aanwezig. Bij dit Sinterklaashuis is ook een buitenprogramma met op sommige dagen een springkussen, een stormbaan of een draaimolen. Er zijn popcornpieten die uitdelen, danspieten en workshops van acrobatenpieten.

Dit huis is ook tot en met 4 december geopend, op woensdag t/m vrijdag van 13.00 uur tot 16.30 uur. Voor de openingstijden in het weekend, kijk even op de site; http://huisvannicolaas.nl/opening/   het adres is; Jacob van Horn, Markt 7 in Weert

About The Author

Gaat graag voor een outdoor vakantie naar Schotland, Denemarken, Zweden of Noorwegen. Voor een citytripje even naar Parijs, New York of Berlijn. En voor het strand naar Ibiza of Curaçao. Met haar man, 2 kids en een rode je-weet-wel Kater, woont ze in Den Haag. Nu woont ze al weer een paar jaar met veel plezier in een lommerrijke Desperate Housewives-achtige buitenwijk. Dol op spelletjes, gezellige etentjes en miniatuurtjes.