Als je vroeger als kind op kamp ging, kon je vooral kiezen uit paardrijd- of voetbalkamp, inmiddels zijn er veel meer smaken in kindervakantiekampen. Kids willen natuurlijk nog steeds lol maken en het is voor hen ook leuk om eens met iets heel anders bezig te zijn dan dingen die ze normaal op school al leren. Dan is zo’n kamp ook een enorme kans voor een kind en niet alleen een plek om een kind een weekje onder te brengen. In dit artikel zetten we een paar leuke tips op een rijtje.

vakantiekampen

Voor kids tussen vanaf 12 jaar tot 15 jaar is er een kamp van Vinea waar kids hun eigen surfboard (flowboard) kunnen ontwerpen, maken en testen.  Door middel van dit proces komen kids in aanraking met veel aspecten van science. Doordat dit kamp wordt georganiseerd in samenwerking met de TU Delft, worden de kids bij dit proces begeleid door een productontwerper.

In dit kamp zijn er ook exclusieve kijkjes achter de schermen van de TU en ontmoeten ze een bekende wetenschapper. Daarnaast is er natuurlijk plaats voor actie zoals de ultieme test van het gemaakte board in de Dutch Water Dreams in Zoetermeer en verschillende andere sporten.

Actieve_kindervakantie_kampen

Een andere leuke vakantie voor kids van 10 t/m 14 jaar is het  Dare to Explore kamp van Simbo.  Dit is een avontuurlijk kamp waar de kinderen gaan klimmen, duiken, mountainbiken of insecten gaan eten. Dit kamp wordt in samenwerking met National Geographic Junior georganiseerd en dat kun je uit het programma ook wel afleiden. De kids gaan allerlei proefjes doen, krijgen een workshop sterrenkunde & een dierenquiz. In Nationaal Park de Hoge Veluwe gaan ze spoorzoeken en in Ouwehands Dierenpark gaan ze helpen bij de verzorging van olifanten of giraffes. En er wordt ook buiten geslapen nadat ze eerst om een mooi kampvuur hebben gezeten.

Actieve_kindervakantie_kampen

Voor kinderen van 7 t/m 10 jaar oud die fan zijn van Dolfje Weerwolfje is er nu een avontuurlijk vakantiekamp waar de kids in de wereld van Dolfje kunnen kruipen. Het kamp is mede bedacht door de schrijver van de reeks Paul van Loon. De ochtenden beginnen met een videoboodschap van Paul van Loon. Er zijn activiteiten op een survival parcours, een speurtocht door het bos, mountainbiken,zwemmen, er is een weerbaarheidsworkshop, de kids versieren een t-shirt en veranderen gedurende het kamp in Dolfje met weerwolf-tanden, weerwolf-ren, weerwolf-sloffen ed

Creatief_vakantie_kamp_voor_meiden

Aan het Noord-Hollandse strand in een luxe strandhuis kunnen meiden van 10 t0t en met 14 jaar zich creatief uitleven door een Meiden-tijdschrift te maken. Het kamp is ontwikkeld in samenwerking met MEIDEN Magazine en combineert creativiteit met zon, zee en strand en make-up.

Tijdens dit kamp ontwikkeld de groep een eigen uitgave van het MEIDEN magazine. Van een redactievergadering en een storyboard naar interviewen en verschillende artikelen en rubrieken uitwerken in groepjes. Ook is er een fotoshoot waarbij alle meiden gefotografeerd worden voor de cover van hun eigen MEIDEN magazine die je aan het eind van deze vakantie mee naar huis krijgt. Daarnaast kun je er ook golfsurfen, is er een nail-art workshop en een shop-dagje.

Actieve_kindervakantie_kampen

Voor kinderen van 8 tot en met 10 jaar denk je niet meteen aan een game-vakantie om je kind naartoe te sturen maar het Game & Reality Camp lijkt bij nader inzien toch wel erg leuk voor kids die ook graag gamen. Dit kamp combineert op een slimme manier met zijn allen gamen met outdoor activiteiten. De games die de kids ‘s morgens spelen, worden in de middag in het echt nagedaan.

De kinderen hebben in een speciale game-room de nieuwste spelcomputers van de verschillende bekende merken tot hun beschikking. Maar ook retro arcade kasten, een voetbaltafel ed staan daar. Daar gamen de kids en spelen ze ook een deel van de dag toernooien. Het grootste deel van de dag zijn ze echter buiten bijvoorbeeld om als Super Mario een hindernisbaan over te gaan. Of om een een soort paintball te gaan spelen. Ook worden er in het bos wedstrijden gedaan met radiografisch bestuurbare auto’s.

De prijzen voor deze vakantieweken liggen allemaal rond de 400 euro.

About The Author

Gaat graag voor een outdoor vakantie naar Schotland, Denemarken, Zweden of Noorwegen. Voor een citytripje even naar Parijs, New York of Berlijn. En voor het strand naar Ibiza of Curaçao. Met haar man, 2 kids en een rode je-weet-wel Kater, woont ze in Den Haag. Nu woont ze al weer een paar jaar met veel plezier in een lommerrijke Desperate Housewives-achtige buitenwijk. Dol op spelletjes, gezellige etentjes en miniatuurtjes.