Tijdens de beruchte ochtendspits moet er aan veel gedacht worden, van gym tassen en broodtrommels tot vriendenboekjes en gymt assen klaarleggen. Het is dan wel fijn als het opmaken niet zo veel tijd in beslag neemt. Daarom in dit artikel veel tips om het ‘s morgen zo snel en mooi mogelijk te doen.

Ochtendspits

Om ‘s morgens je zo snel mogelijk op te maken, is het goed om je dagelijkse make-up spullen bij elkaar te bewaren op een plek waar ze makkelijk voor het grijpen zijn. In de zomer is het vaak vroeg licht, als je de kans hebt om je bij daglicht op te maken, is het resultaat vaak beter dan bij kunstlicht.  Denk er ook aan om ‘s avonds je gezicht schoon te maken, dit scheelt je morgens veel tijd die je anders kwijt bent om de make-up van de vorige dag te verwijderen.

Up-daten

Ook is het goed om een paar keer per jaar op een rustig moment, bijvoorbeeld in het weekend, je dagelijkse make-up onder de loep te nemen. Gooi oudere en kapotte spullen weg maar kijk ook of de kleuren die je gebruikt nog up-to-date zijn. Hou daarbij rekening met het seizoen en wat bij je past. Altijd goed daarbij is om je zo af en toe eens bij een goede make-up counter te laten adviseren over de producten en vooral kleuren die bij je zouden passen. Als je daar even tijd in investeert, heb je daar doordeweeks veel profijt van.

Routine

Als je iedere doordeweekse dag dezelfde volgorde gebuikt bij het opmaken, wordt het een routine en wordt je er daardoor steeds sneller in.  Maak een dagcrème die bij jouw huid past, onderdeel van die routine. Je kunt bijvoorbeeld meteen als je uit de douche komt, een dagcrème aan brengen, deze kan dan wat meer intrekken voordat je aan je make-up begint. Als je daarna meteen een zelf-bruinende dagcrème aanbrengt, scheelt dat je weer in foundation of  BB-crème. Een zelf-bruinende dagcrème gaat namelijk wel twee of drie dagen mee, dus die tijd win je dan weer de andere dagen.

Oog make-up

Hierna begin je met je make-up; allereerst de ogen. Als je je hoofd iets naar achteren kantelt en dan langs je neus naar beneden kijkt, zijn je oogleden in de goede positie om vanaf de bovenkant met een zachte kwast en neutrale (bijvoorbeeld bruine ogenschaduw) je crease aan te zetten. Veeg je kwast daarbij in een halfronde beweging zachtjes over je ooglid heen en weer. Als je met een goed kohlpotlood in bruin of zwart dan een lijntje trekt boven je ogen en dat een beetje vervaagd, heb je snel een wat meer sprekende blik.

Als je echt haast hebt, kun je je mascara alleen op de bovenwimpers aanbrengen, focus je daarbij vooral op de wimpers aan de buitenkant voor een open blik.

Blush

Bij de blush kun je om tijd te winnen eventueel je lippenstift als blush gebruiken maar beter is nog te investeren in een mooie, natuurlijke blush in poedervorm. Laat je hierbij adviseren over een goede kleur voor dagelijks en snel gebruik. En waar je die het beste voor jouw gezichtsvorm kan aanbrengen.

Lippen

Voor je lippen kun je het beste een lippenstift kiezen die dicht bij jouw natuurlijke lipkleur ligt. Deze kun je ‘s morgens snel opbrengen en foutjes bij het aanbrengen vallen amper op. Ook een lipgloss is makkelijk aan te brengen en bovendien sneller dan lippenstift omdat deze zo gemakkelijk uitsmeert. 

Als je echt weinig tijd meer hebt voor je de deur uit moet, kies er dan in ieder geval voor om een mascara aan te brengen. De lippenstift of lipgloss gooi je in je tas, deze kun je dan wat later op de ochtend aanbrengen.

Hierboven zit in de foto van het Urban Decay Naked Basics oogschaduwdoosje een filmpje verstopt van een goede en snelle ochtend make-up.

About The Author

Gaat graag voor een outdoor vakantie naar Schotland, Denemarken, Zweden of Noorwegen. Voor een citytripje even naar Parijs, New York of Berlijn. En voor het strand naar Ibiza of Curaçao. Met haar man, 2 kids en een rode je-weet-wel Kater, woont ze in Den Haag. Nu woont ze al weer een paar jaar met veel plezier in een lommerrijke Desperate Housewives-achtige buitenwijk. Dol op spelletjes, gezellige etentjes en miniatuurtjes.