Het kapsel van Feijenoord-speler Pellè is een echte rage onder jongens. De strakke scheiding en de met wax naar achteren geboetseerde lokken wil iedereen hebben. Het geeft jongens een instant style-update en het retro-aspect ervan, zorgt voor een tijdloze look.

In het pand van Hotel New York zit de ouderwetse barbershop  waar Pellè dit kapsel kreeg aangemeten. Het kapsel zelf was al een tijdje heel populair in landen rond de middellandse zee. Omdat Pelle goed aan het voetballen was en daarom voor veel jongens een idool werd, werd zijn kapsel ook opgepikt. Eerst door zijn fans en later door anderen. De vorm máákt het kapsel, het is rondom helemaal opgeknipt en tegelijkertijd is er een vorm ingeknipt helemaal in de jaren ’50-stijl.

Graziano Pellè had vroeger ook een idool wiens kapsel hij imiteerde, namelijk de Braziliaanse voetballer Ronaldo. Om op hem te lijken, liet hij zijn haar in zijn jeugd heel erg kort scheren. De Italiaanse voetballer heeft een zwak voor de jaren ’50 ook omdat mensen toen respectvol met elkaar omgingen. Zijn kapsel onderstreept zijn karakter van een stoere-nice boy, aldus Pelle en hij hoopt dat de jongens die het kapsel imiteren, dit gedrag ook zullen imiteren. 

Het afstijlen van deze look vraagt ‘s morgens om handdoekdroog haar, een scherpe kam en veel pommade (op waterbasis) of eventueel een wetlook gel. Ook de vaardigheid om een goede strakke scheiding te maken is belangrijk. Je kunt deze ook eventueel heel dun laten inscheren in het haar van je kind. Dit maakt het stylen net wat makkelijker omdat je niet iedere ochtend opnieuw een strakke scheiding hoeft te maken. Als je het als ouder aandurft om de scheiding er zelf in te maken, kun je dit doen door een kam tegen het hoofd te houden. De tanden van de kam op het punt waar je de scheiding wilt. Daaronder beweeg je het scheermesje alsof je hapjes uit het haar haalt, steeds een heel klein stukje.

Een erg leuk idee voor een vader-zoon uitje is een gezamelijk bezoek aan New York Barbershop die onder Hotel New York in Rotterdam is gevestigd. Dit is de bakermat van het Pellè kapsel en een fantastisch mooie zaak. Met dit filmpje van urbancityguide.nl krijg je een mooie impressie van deze zaak. En je kunt meteen bekijken hoe het echte Pellè-kapsel ontstaat.

Foto bovenaan deze post door Sanne Donders

About The Author

Gaat graag voor een outdoor vakantie naar Schotland, Denemarken, Zweden of Noorwegen. Voor een citytripje even naar Parijs, New York of Berlijn. En voor het strand naar Ibiza of Curaçao. Met haar man, 2 kids en een rode je-weet-wel Kater, woont ze in Den Haag. Nu woont ze al weer een paar jaar met veel plezier in een lommerrijke Desperate Housewives-achtige buitenwijk. Dol op spelletjes, gezellige etentjes en miniatuurtjes.