Woensdag 2 april is het Museumkidsdag; voorafgaand aan het reguliere Museumweekend van aanstaande zaterdag & zondag organiseren zo’n 100 musea in Nederland speciale activiteiten voor kinderen. Hieronder een paar van de leukste tips.

 

Dordrechts Museum, Museumstraat 40, 3311 XP DORDRECHT

Doe op 2 april de workshop ‘Maak je eigen kunstwerk’. Kies een kunstwerk als inspiratie voor wat je gaat maken en ga op de foto met je kunstwerk, om dit op museumkids.nl te uploaden. Zo maak je kans op een boekenpakket van Harmen van Straaten. De workshop is gratis en wordt op de museumkidsmiddag gegeven om 13.30 uur en 15.00 uur. Aanmelden: www.dordrechtsmuseum.nl/tickets(20 plaatsen). Na afloop krijg je een Van Goyen-schetsboek cadeau.

Het Nederlands Vestingmuseum, Westwalstraat 6, 1411 PB NAARDEN

De waterkanonnen van het museum staan op 2 april op scherp voor de kids!

Wie schiet het verst? De juiste hoeveelheid water, de hoek van de kanonsloop, hoe vast druk je het ventiel, hoeveel lucht pomp je in het kanon, het is een hele kunst om alles goed te krijgen voor dat perfecte schot!
12:00-17:00 uur | €7,00 volw / €5,00 kind
Lees meer >>

Muiderslot, Herengracht 1, 1398 AA MUIDEN

Waarom waren de bedden vroeger zo klein en waar aten de kinderen? De museumkidsdag op het Muiderslot zal het je vertellen. Kom dwalen met de gids door de woonvertrekken van het slot. Waan je in de Gouden Eeuw en kom alles te weten over het wonen op een écht kasteel.
10:00-17:00 uur | €13,50 volw / €9,00 kind  Lees meer >>

Museum Hilversum, Kerkbrink 6, 1211 BX HILVERSUM

Museum Hilversum organiseert een leuke workshop animatie. Zo leer je in groepjes van vier zelf een animatiefilmpje maken. De workshop is zo samengesteld dat kinderen van alle leeftijden mee kunnen doen. Het eindresultaat komt op de Facebookpagina van het museum. De workshop is gratis. Naast de workshop is er een gratis speurtocht speciaal voor de kinderen bij de tentoonstelling ‘Oh My God’. Kinderen en volwassenen zijn welkom voor de gratis rondleiding om 11.30 en om 14.30 uur.

Kasteel De Haar, Kasteellaan 1, 3455 RR HAARZUILENS

Museumkids kunnen op 2 april het enige echte diploma ‘Deftig dienen’ halen op Kasteel de Haar.  Ontdek deze dag alles over kasteelpersoneel in het grootste en deftigste kasteel van Nederland. Beleef zelf hoe knechten en koetsiers, kamermeisjes en kapsters van de baron en de barones werkten en leefden.
11:00-17:00 uur | €14,00 volw / €9,00 kind

Museumijsselstein, Walkade 4, 3401 DS IJSSELSTEIN

Gratis workshop karikatuurtekenen voor kinderen/tieners op woensdagmiddag 2 april.
Speciaal voor kinderen alvast een preparty van het Museumweekend op 5 en 6 april. De bekende karikaturist Jan Ibeling leert je de fijne kneepjes van het cartoon tekenen. Reserveren op Reserveren@museumijsselstein.nl
14:00-16:00 uur | Gratis

Nederlands Volksbuurtmuseum, Waterstraat 27, 3511 BW UTRECHT

Kun je geen afscheid nemen van je lievelingstrui, maar is die echt te klein of te oud? Maak er dan een tas van. Je leert hoe je met leuke versieringen je trui kan hergebruiken als tas. Neem een trui mee, het Volksbuurtmuseum zorgt voor de rest.
Voor kinderen van 8 tot 12 jaar. Er is nog een beperkt aantal plaatsen. Opgeven is verplicht op info@volksbuurtmuseum.nl
14:00-15:30 uur | €1,50

Museumkidsdag_woensdag_ 2_ april_ 2014

About The Author

Gaat graag voor een outdoor vakantie naar Schotland, Denemarken, Zweden of Noorwegen. Voor een citytripje even naar Parijs, New York of Berlijn. En voor het strand naar Ibiza of Curaçao. Met haar man, 2 kids en een rode je-weet-wel Kater, woont ze in Den Haag. Nu woont ze al weer een paar jaar met veel plezier in een lommerrijke Desperate Housewives-achtige buitenwijk. Dol op spelletjes, gezellige etentjes en miniatuurtjes.