Vandaag is het vervolg op de film Mees Kees in de bioscoop gekomen. In de opvolger van de, met 600.000 bezoekers, best bezochte familiefilm van 2012 gaat Mees Kees op Kamp. Sep, Tobias en Mees Kees gaan met de hele klas op kamp. Ook de strenge directrice Dreus is weer van de partij. Zij heeft het op zich genomen om de tijdsplanning op het kamp met militaire precisie uit te voeren. Als Dreus aan het begin van het schoolkamp door haar rug gaat, is het aan Mees Kees om de rest van het kamp in goede banen te leiden. En of dat altijd even goed gaat…

de_film_mees-kees-op-kamp-Tobias-Sep

De kinderen uit de klas van Mees Kees en de eigenaar van de kamp-locatie Koos proberen Mees Kees zoveel mogelijk te helpen. Dat mag niet baten en dat is wat het kamp ook tot een fijne en spannende beleving voor de kinderen maakt. De jonge stagiair Mees Kees vervolgt in deze film zijn vuurdoop voor klas 6B, de klas van Tobias en Sep. Tobias is een vrolijk blond kind dat een groot verdriet met zich meedraagt. Zijn depressieve moeder wil het graf van de overleden vader van Tobias niet bezoeken. Omdat ook de vader van Mees Kees is overleden, krijgen deze twee een sterke band. Sep is in de film de beste vriend van Tobias. Omdat hij nog last heeft van bedplassen, besluit hij tijdens het schoolkamp niets te drinken en ook niet te slapen.

Hoewel er dus wel pittige thema’s in deze film zijn verwerkt, is de film in de eerste plaats een leuke avontuur waarin vriendschap en lol op de eerste plaats staan. Dat is de vooral ook verdienste van de schrijfster en bedenkster van de Mees Kees verhalen Mirjam Oldenhave. Zij heeft de verhalen met zoveel humor en ontroering geschreven waardoor het een mooie basis is geworden voor de films. Zij heeft inmiddels 7 Mees Kees boeken geschreven waarvan er inmiddels in totaal 1 miljoen exemplaren zijn verkocht.

Mees Kees zelf is een beginnende leerkracht die nog erg op zoek is naar de juiste manier om voor een klas te staan. Omdat hij het idee heeft dat hij het allemaal nog niet kan en niet wil dat directrice Dreus er achter komt, haalt hij allemaal streken uit maar is tegelijkertijd positief naar de kinderen toe. Hij geeft les vanuit zijn gevoel en probeert daarbij aan te voelen wat goed is voor de kinderen. Hij wil wel een goede meester zijn maar niet op de conventionele manier.

Het prettige spannende karakter in de film is directrice Dreus; zij wordt met verve vertolkt door Sanne Wallis de Vries. Met haar praktische bloempot kapsel en haar nuffige doen en laten is zij het perfecte tegenwicht voor Mees Kees. Haar favoriete uitspraak is ‘we zijn niet hier om te leren, niet om het leuk te hebben’ en haar ‘Meesterrrr Kees!’  zegt ze altijd als ze de klas weer in een prettige chaotische toestand aantreft.

Moos_Koos_ de_film_mees_kees_op_kamp

Nieuw in deze film is de rol van Moos Koos, welke door Martijn Fischer (speelt momenteel ook André Hazes in de musical “Zij gelooft in mij”) Koos is de eigenaar van de kampeerboerderij waar het kamp is. Met zijn vrolijke en gezellige houding probeert hij te maskeren dat hij niet kan lezen. Een meisje uit de klas, Aukje heeft dit echter feilloos in de smiezen.

Al met al is Mees Kees op Kamp een echte familiefilm waar het plezier van de makers van afspat, een echte aanrader voor de kerstvakantie.

About The Author

Gaat graag voor een outdoor vakantie naar Schotland, Denemarken, Zweden of Noorwegen. Voor een citytripje even naar Parijs, New York of Berlijn. En voor het strand naar Ibiza of Curaçao. Met haar man, 2 kids en een rode je-weet-wel Kater, woont ze in Den Haag. Nu woont ze al weer een paar jaar met veel plezier in een lommerrijke Desperate Housewives-achtige buitenwijk. Dol op spelletjes, gezellige etentjes en miniatuurtjes.