Een kokende juf en moeder van twee kids; die weet vast wel wat leuk is voor de kinderen om te doen op een woensdagmiddag. Daarom deze week een gastblog door Kim van Kimske.nl. Zij is 30 jaar, moeder, echtgenote, juf en rommelt wat met potten en pannen. Daarnaast schrijft ze graag voor haar eigen kookblog, een vegetarisch kookblog that is!

Het is nu niet echt strandweer dus haal het strand dan maar gewoon naar binnen. Waar liggen de vormpjes en de schepjes ook weer?

Kinderen vervelen zich snel en het is lastig om steeds weer iets nieuws te verzinnen. Kleien hebben ze al vaak gedaan en schilderen en tekenen dito. LEGO en Barbies zijn vaak goed voor eindeloos speelplezier maar dan? Als buitenspelen even geen optie is, hangen kinderen al snel voor de televisie of een ander schermpje. Dit tot groot ongenoegen van vele ouders, want je hebt niet altijd zin of tijd om zelf iets met ze te ondernemen.

Er is nu iets nieuws op de markt: ‘kinetisch zand’.

Wat het is? Zand! Dat perfecte zand wat je op het strand kunt vinden, niet te droog, niet te hard, precies goed….voor binnen! Zonder dat het rommel geeft, beter wordt het niet!! Het goedje is echt zand maar zodanig bewerkt dat het bijna magnetisch is. Je kunt er van alles mee doen en omdat het zo lekker aan elkaar plakt, is het ook zó opgeruimd.

Kinderen kunnen hier uren mee spelen, de mogelijkheden zijn eindeloos, ideaal voor een regenachtige woensdagmiddag.

Wat is het precies? Dit niet giftige en glutenvrije (goed om te weten maar de gemaakte zandkoekjes zullen niet vaak echt gegeten worden, denk ik zo?) binnenspeelzand uit Zweden, is zand vermengd met een geheim ingrediënt. Het is daardoor een soort combinatie van zand en klei geworden. Je kunt er allerlei vormpjes mee maken zonder dat je hele huis onder het zand komt te zitten. Het zand plakt aan zichzelf en niet aan andere dingen of aan je handen.  Het is heerlijk om doorheen te woelen met de handen en je kunt er ook strakke vormen mee maken.

kinetisch-zand

About The Author

Gaat graag voor een outdoor vakantie naar Schotland, Denemarken, Zweden of Noorwegen. Voor een citytripje even naar Parijs, New York of Berlijn. En voor het strand naar Ibiza of Curaçao. Met haar man, 2 kids en een rode je-weet-wel Kater, woont ze in Den Haag. Nu woont ze al weer een paar jaar met veel plezier in een lommerrijke Desperate Housewives-achtige buitenwijk. Dol op spelletjes, gezellige etentjes en miniatuurtjes.