Om echt in de kerstsfeer te komen en inspiratie op te doen voor de kerstversiering in huis kun je met kids naar het tuincentrum gaan. Veel tuincentra maken er veel werk van met een uitgebreide kerstshow. Dit is een impressie van een kerstmarkt in Tuincentrum Overvecht.

In de meeste tuincentrum is er voor kinderen veel te zien als je er heen gaat om planten en bloemen uit te zoeken voor de tuin. Ze kunnen meehelpen kiezen uit al het moois dat er te koop is  en daarnaast zijn er vaak wel aquaria waar ze allerlei soorten vissen kunnen bekijken. Soms zijn er vogels, reptielen en knaagdieren waardoor het net een kleine dierentuin is. Als er dan ook nog iets te drinken en te eten is en er is in het restaurant een speelhoek dan is het voor de kinderen al helemaal leuk.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

In  Tuincentrum staat er aan het begin van de kerstmarkt een groot speelhuis voor de kinderen. Daar kunnen ze aan een ruime kindertafel kleuren en tekenen, spelen met de kerstspulletjes die er in liggen en tv kijken. Voor het huis staan een paar leuk versierde kerstbomen en het huis zelf is ook helemaal in de kerstsfeer. Daarnaast is de lunchroom waar je een broodje kunt eten en wat kunt drinken.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De kerstmarkt zelf is opgedeeld in vier delen; Frosty, Classic, Sparkling en Sweet. In het Frosty gedeelte vind je decoratie in de sfeer van ijskristallen, bevroren landschappen en winters Lapland. De kleuren zijn daar wit, zilver en hemelsblauw en die worden gecombineerd met materialen als bont, wol, hout en metaal. Hieronder zie je wat beelden uit dat gedeelte. De vos en de enorm grote ijsberen zijn een hit bij de kinderen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA 

Het thema classic verbeeld de klassieke kerstuitstraling met veel rood, wit en zilver. De traditionele kerstversiering is hier te vinden.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA  OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAHet thema sparkling draait om glitter en glamour en geeft het huis een luxe sfeer met veel zilver, goud, zachtgrijs en wolwit.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA Het vierde en laatste thema is sweet waarbij vooral de pasteltinten lichtroze, heide en parelwit gecombineerd worden met een pittige paars. Naast de thema’s zijn er ook weer een aantal miniatuur kerstdorpjes opgebouwd met bewegende delen en lichtjes. Deze doen het ook heel goed bij kinderen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA Ook waren er varianten van kerststalletjes te koop en andere huisjes.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De kerstbomen tenslotte, om al dat moois van de kerstmarkt in te hangen, staan buiten.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

About The Author

Gaat graag voor een outdoor vakantie naar Schotland, Denemarken, Zweden of Noorwegen. Voor een citytripje even naar Parijs, New York of Berlijn. En voor het strand naar Ibiza of Curaçao. Met haar man, 2 kids en een rode je-weet-wel Kater, woont ze in Den Haag. Nu woont ze al weer een paar jaar met veel plezier in een lommerrijke Desperate Housewives-achtige buitenwijk. Dol op spelletjes, gezellige etentjes en miniatuurtjes.