Hoewel veel jongens nu wat nonchalanter haar hebben. Liefst net wat langer & niet te gestyled, is het voor veel kids nog steeds cool om gel in het haar te doen.  Een hanenkam staat bij hen lekker eigenwijs. In dit artikel tips en trucs voor een nog beter resultaat.

Zeep

Vroeger gebruikte punkers echte zeep om een stevige hanenkam te maken; een blokje zeep (geen vloeibare zeep uit een pompflacon) vochtig maken, het haar flink inzepen en stylen maar.  Wel oppassen als het regende; je kunt je wel voorstellen wat er gebeurde.

Jip & Janneke gel

Nu kun je beter gel gebruiken. En dan hoef je niet eens voor een duurder variant te gaan. Als je de goedkoopste neemt, bijvoorbeeld die grote gele potten van de drogist of de supermarkt, krijg al een heel goed resultaat. Of bijvoorbeeld de blauwe Jip & Janneke gel van de Hema. Deze gel zorgt voor een keihard resultaat en je kunt er prima mee stijlen.  Soms gebruiken mensen ook haarlak om een hanenkam af te werken. Maar omdat daarin drijfgas wordt gebruikt, is dit niet het meest milieuvriendelijke dat je kunt doen.

Omhoog kammen

Als basis moeten de haartjes niet te kort zijn, vanaf ongeveer 3 cm kun je al een leuk kammetje maken. Je kunt de haren om de hanenkam heen ook afscheren maar net zo leuk is het om de haartjes aan beide kanten van de kam omhoog te kammen, tegen de kam op als het ware. Je zit met de haartjes dan niet zo vast aan 1 haarstijl.

Een hanenkam kun je het best maken met handdoek droog haar; doe een beetje gel in je handpalmen en wrijf dit goed warm en los. Strijk dan met je vingertoppen door het haar vanaf de haarwortels naar boven en vanaf het voorhoofd naar achteren. Gebruik een streep van 3 cm in het midden, 1,5 aan weerszijden van het midden, als kam. De rest van het haar duw je daar dan later, als de kam droog is, tegenop.

Door als laatste wat extra gel op de puntjes te doen, maak je deze nog steviger. Je kunt er voor kiezen om alleen bovenop het hoofd een kam te maken maar ook een grappig effect is het als je de kam door laat lopen tot en met het achterhoofd. Laat je kind als de kam klaar is, niet aan het haar plukken tot het droog is. Het blijft dan langer en beter zitten.

Als je de hanenkam helemaal cool wilt maken, kun je de pieken extra accentueren met kleurengel; met Koningendag of het WK een oranje kam en met de kerst een zilveren bijvoorbeeld. Bij baby’s & peutertjes met nog niet zoveel haar, is het leuk om de paar plukjes die zo’n peuter heeft een beetje te accentueren met gel.

 photo credit: horizontal.integration via photopin cc

About The Author

Gaat graag voor een outdoor vakantie naar Schotland, Denemarken, Zweden of Noorwegen. Voor een citytripje even naar Parijs, New York of Berlijn. En voor het strand naar Ibiza of Curaçao. Met haar man, 2 kids en een rode je-weet-wel Kater, woont ze in Den Haag. Nu woont ze al weer een paar jaar met veel plezier in een lommerrijke Desperate Housewives-achtige buitenwijk. Dol op spelletjes, gezellige etentjes en miniatuurtjes.