Halloween is een cool feest en voor veel kids is het een sport om veel snoep te verzamelen. Op veel aanrechten ligt nu een plastic tasje waarbij als je er in kijkt er een heel zoetig luchtje opstijgt dat spontaan het glazuur van je tanden doet springen. De sport wordt dan de komende weken om de inhoud ervan geleidelijk weg te werken richting prullenbak.

Vaak wordt er ook afgesproken dat kinderen eens in de week een snoepje uit deze Halloween voorraad krijgen. En dat terwijl kids vaak sowieso al teveel suiker binnen krijgen in een week. Op feestjes snoep en taart, in de lunchtrommel gezoete drankjes, zoet broodbeleg, toetjes en ijsjes, traktaties en noem maar op.

Experts zijn het er ook over eens; suiker is niet een beetje ongezond maar zeer ongezond. Het schijnt ook even schadelijk te zijn als tabak en alcohol. Op het moment dat je suikerrijk voedsel eet of drinkt, komt je lichaam in een disbalans. Het kost ons lichaam veel moeite om suiker te verwerken. Ons lichaam heeft wel suiker nodig maar slechts in zeer beperkte mate. Kinderen die nog aan het groeien zijn, bouwen als ze teveel suiker binnen krijgen, een minder sterk lichaam op. Weinig suiker geven aan de kids is dus het devies. Je kunt de kids als tussendoortje altijd noten, fruit, versgeperst sap, een beetje kaas of pure chocolade geven. Als je kids jong genoeg aan die smaak went, zullen ze hier later ook eerder voor kiezen.

Ook chocolade fabrikant Mars is in Amerika met een gezondere chocoladereep gekomen; CocaoVia met oa meer cacao dan in een reguliere reep, in een gezoete en een ongezoete variant. In de opgehaalde halloweenbuit zal niet heel veel gezond snoep zitten. Maar wellicht zijn de kids in dit geval om te kopen; voor iedere stukje snoep dat ze niet opeten, een stuiver voor in de spaarpot?

About The Author

Gaat graag voor een outdoor vakantie naar Schotland, Denemarken, Zweden of Noorwegen. Voor een citytripje even naar Parijs, New York of Berlijn. En voor het strand naar Ibiza of Curaçao. Met haar man, 2 kids en een rode je-weet-wel Kater, woont ze in Den Haag. Nu woont ze al weer een paar jaar met veel plezier in een lommerrijke Desperate Housewives-achtige buitenwijk. Dol op spelletjes, gezellige etentjes en miniatuurtjes.