Een film met LEGO in de hoofdrol; gaat dat wel werken? Hoewel LEGO al jarenlang het populairste speelgoed is en goed inspeelt op de fantasie van kinderen, is het ook onbeweeglijk en redelijk emotieloos. Van te voren wisten we dus ook niet goed wat we van deze film moesten verwachten. Wat werden we verrast! Lees hieronder meer over deze hilarische blockbuster.

President Business

De hoofdrol in deze grappige en slimme LEGO-film is voor het meest doorsnee LEGO-poppetje dat er is; de über gemiddelde en brave Emmet. Deze bouwvakker doet altijd netjes wat er gevraagd wordt en leeft in een wereld waar iedereen de hele dag blij is, simpele tv-programma’s kijkt en alles doet wat de grote baas, President Business, in zijn hoofd haalt. Deze President Business wil alle creativiteit elimineren en heeft overal precieze (bouw-) instructies voor. Een beetje uit de losse pols wat bouwen is ten strengste verboden. Door een misverstand wordt Emmet aangezien voor een “Special” die de wereld kan redden van President Business. Deze dictator President Business heeft namelijk grote plannen met een vijand van LEGO; een tube lijm.

Water gemaakt van LEGO

Emmet wordt tijdens zijn avontuur geholpen door Wyldstyle, Unikitty, Batman en Gandalf uit Lord of The Rings. Maar ook een poppetje dat in eerste instantie een medestander van Lord Business is, Bad Cop, blijkt later in de film toch ook veel weg te hebben van een Good Cop. In deze film zitten naast Batman en figuurtjes uit de Lord of the Rings-lijn ook poppetjes uit de Star Wars-lijn en de Harry Potter-lijn van LEGO. Het plezier van het bouwen is de rode draad in deze film. Dit komt bijvoorbeeld tot uiting in het feit dat de stofwolken die bij een achtervolging gevormd worden, opgebouwd zijn uit LEGO. Ook bijvoorbeeld het vuur en water uit de film zijn van LEGO. Er is zelfs een hele zee van LEGO met golven die echt breken op een schip.

Onafhankelijk denken

Om de wereld uiteindelijk te kunnen redden moet Emmet leren om voor zichzelf te denken en te bouwen zónder instructies. In Amerika is er wat te doen over het feit dat een baas van een groot bedrijf wordt afgeschilderd als de badguy. Nu wij de film hebben gezien, lijkt het er eerder op dat LEGO zichzelf op de hak neemt. Ze willen dat kinderen zelf gaan denken (en bouwen) en niet alleen de kant en klare dozen met instructies letterlijk opvolgen maar er meer van maken en onafhankelijker leren denken net als Wyldstyle en uiteindelijk ook Emmet.

 

About The Author

Gaat graag voor een outdoor vakantie naar Schotland, Denemarken, Zweden of Noorwegen. Voor een citytripje even naar Parijs, New York of Berlijn. En voor het strand naar Ibiza of Curaçao. Met haar man, 2 kids en een rode je-weet-wel Kater, woont ze in Den Haag. Nu woont ze al weer een paar jaar met veel plezier in een lommerrijke Desperate Housewives-achtige buitenwijk. Dol op spelletjes, gezellige etentjes en miniatuurtjes.